Rodinná vila - Horní Jirčany

Navrhovaný objekt je novostavbou rodinné vily v Horních Jirčanech.

Svým vzhledem a materiálovým pojetím se objekt snaží vytvořit příjemnou přímořskou atmosféru avšak vsazenou do zklidněné části s rodinným bydlením a velkým obsahem zeleně, to vše v kontextu se zadáním investora. Návrh svým pojetím otevírá jihovýchodní prosluněnou část zahrady. Hmotové řešení vychází z možností pozemku a limitů prostorové regulace pro danou oblast. Obytný hlavní prostor se zázemím a ložnicí pro dceru je umístěn v přízemí. Dětské pokoje a ložnice jsou ve druhém podlaží přístupném přímým schodištěm. Dispozičně je dům navržen jako 5+kk+pracovna. Suterén obsahuje zázemí rodinného domu a garáže.

  • Autor:Ing. arch. Michal Dohnal
  • Adresa:Česká republika, Horní Jirčany
  • Návrh:07/2015
  • Zastavěná plocha:218 m2
  • Plocha pozemku:1510 m2
  • Sklon střechy:1° (plochá střecha)