Rodinný dům - Újezd nad Lesy

Urbanistický návrh vychází ze zadání investora a možností využitelného pozemku, který je k dispozici.

Moderní městské bydlení v zeleni, jednoduché objemy stavby, vzdušná architektura prosvětlená velkými okny, to bylo základní ideou investora a architekta. Cílem návrhu bylo v této lokalitě vytvořit nový dům, který bude svojí hmotou i vzhledem citlivě zasazen k okolní zástavbě a i přesto bude navozovat pocit příjemného, svěžího a hlavně funkčního bydlení s prvkem zeleně v zahradě.

Přízemí domu obsahuje vstupní chodbu se šatnou, garáž pro dva automobily, samostatné WC, obývací pokoj s kuchyňským koutem a tři ložnice s dvěma koupelnami. Prosklený obývací pokoj orientovaný do zahrady umožňuje příjemné proslunění místnosti a zároveň zpřístupňuje venkovní krytou terasu v zahradě v návaznosti na bazén. Venkovní výplně jsou osazeny lamelovými žaluziemi pro zastínění nežádoucích slunečních paprsků a stejně jako rámy oken jsou v antracitovém odstínu.

  • Autor:Ing. arch. Michal Dohnal
  • Adresa:Česká republika, Praha - Újezd nad Lesy
  • Návrh:09/2016