Interiér kostela sv. Ludmily

Cílem návrhu bylo prostorově odlehčit a opticky zvětšit interiér kostela při dodržení nové liturgie.

Prostor je řešen v moderním jednoduchém pojetí a měl by vyjadřovat čistotu, která se nalézá v duších věřících. Oproti původnímu stavu jsou navrženy stavební úpravy týkající se výškového dělení jednotlivých ploch a odstranění mohutných sloupů vynášejících chór. Ten bude nesen ocelovým nosníkem vetknutým do obvodového zdiva. Nebylo využito stávajících oltářů a naopak je navrženo nové moderní řešení s abstraktními obrazy. Varhany historické hodnoty zůstaly zachovány. Nové zábradlí na kůru je z červeného plexiskla s bílými lamelami a madlem z leštěné oceli.

  • Autor:Ing. arch. Michal Dohnal
  • Adresa:Česká republika, Praha – Horní Počernice (studentský projekt)
  • Návrh:10/2009