Interiér obývacího pokoje – Horní Borek

Návrh obývacího pokoje je součástí dlouhodobé rekonstrukce mladé rodiny u poměrně starého venkovského stavení statkové charakteru.

V objektu byla rekonstruována celá obytná část spočívající v prostorech přízemí a nové půdní vestavbě. Stavebními úpravami vznikl vzdušný a prostorný obývací pokoj ve štítové části domu. Solitérní komín zbývající po nevyužívaných krbových kamnech vytváří dominantní barevný prvek a hmotově určuje vestavnou knihovnu, kde je kombinována uzavíratelná, ladná bílá lesklá textura s výrazným barevným prvkem otevřených polic. Knihovna konstrukčně přechází do nábytkové sestavy pro TV. Variantní barevné řešení umožňuje využití stávající sedací soupravy v tyrkysové barvě.

  • Autor:Ing. arch. Michal Dohnal
  • Adresa:Česká republika, Horní Borek (Miličín)
  • Návrh:07/2013